Om oss

Mycket mer än en mekanisk verkstad

Här skulle det kunna stå att Balk & Hål är en mekanisk verkstad med lång erfarenhet av och god kunskap inom legotillverkning för industrier. Vilket förvisso är sant men samtidigt en beskrivning som är långt ifrån tillräcklig. Vi är mycket mer än så! Bland mycket annat utför vi laserskärning, kantpressning, svetsning och plåtbearbetning i de flesta material, i stora såväl som små serier. Vi arbetar även med hisskonstruktion, maskintillverkning och framtagning av transportband. Framför allt löser vi problem, hur stora de än kan tänkas vara och oavsett om det gäller konstruktion, tillverkning eller installation.

En flexibel och lösningsorienterad arbetsledning kännetecknar hela processen och kvalitetssäkrar slutresultatet. Vi är duktiga på att tänka kreativt och okonventionellt och vi löser ofta konstruktionsproblem åt våra kunder. Allt vi gör präglas av ett högt kundfokus och den starka drivkraften och passionen hos vår erfarna personal. Just kompetensen hos våra medarbetare är det som mer än allt annat skiljer oss från våra konkurrenter i branschen. Här finns både spets och bredd – vi behärskar allt från installation och tillverkning till det senaste inom laserteknik. Vi använder oss av den modernaste tekniken inom tillverkning och förfogar över en maskinpark som ligger i yttersta framkant.

Från tvåmansföretag till branschtoppen

Vår verkstad är belägen i Mosslunda, en mil söder om Kristianstad, dit vi flyttade 1999. Fyra år tidigare hade företaget grundats av bröderna Börje och Michael Nyberg som initialt bedrev verksamheten på J.H. Dahlsgatan 7 mitt i centrala Kristianstad. Den mekaniska verkstaden växte dock snabbt varpå företaget blev trångbott. 1997 flyttades verksamheten till Nöbbelöv utanför Kristianstad, men även de lokalerna blev snart för små och fick byggas ut. 1999 kom vi alltså till Mosslunda och då hade personalstyrkan fördubblats och bestod av fyra personer. Därefter har företaget växt successivt och i takt med det har maskinparken, personalstyrkan och verksamheten utökats.

2012 köptes Balk & Hål av Per och Anna-Lena Lindahl, som dessutom driver lantbruk och föder upp kycklingar på Mosslunda Gård, ett förvärv som var logiskt och ologiskt på samma gång. Logiskt med tanke på vår placering, mitt i markerna som ägs och odlas av paret Lindahl. Men samtidigt, ur ett annat perspektiv, högst oväntat. För vad har egentligen en mekanisk verkstad med lantbruk att göra? Svaret på den frågan bjuder Per och Anna-Lena gärna på över en kopp kaffe när ni kommer ut till oss. Här nöjer vi oss med att konstatera att eftersom ingenting är omöjligt – i alla fall inte enligt vårt motto – så blev det som det blev …

2016 är ett viktigt år i Balk & Håls historia. Detta år expanderade verkstaden med en helt nybyggd del som var dubbelt så stor som den befintliga delen. Parallellt med detta utökades även maskinparken med bland annat ytterligare en fiberlaser. När vi nu skriver 2022 har den lilla tvåmannafirman utvecklats till en av branschens tunga pjäser med en personalstyrka bestående av ett 20-tal erfarna och välutbildade medarbetare. Deras kompetens vilar på en god teoretisk och praktisk grund. Vår personal är en samling superhjältar som alla är specialiserade på olika moment.

Tillsammans är vi en homogen och väl sammansvetsad grupp som med ovan nämnda framgångsrecept byggt upp ett gott renommé med många trogna och nöjda kunder. Och vi nöjer oss inte där. Vi är ett företag i ständig tillväxt och ambitionen är att fortsätta utvecklas och bli ännu bättre. Som ett led i detta förstärker vi vårt lagbygge kontinuerligt, detta för att även fortsättningsvis kunna leverera service i världsklass och slutresultat som alltid motsvarar och allra helst också överträffar våra kunders förväntningar. Ingenting är omöjligt!